Η συνύπαρξη της οικογένειας, η καλή ψυχολογία, ο χώρος και τα χρώματα.

Η συνύπαρξη της οικογένειας, η καλή ψυχολογία, ο χώρος και τα χρώματα.

Πολλές φορές το άγχος, η κούραση, οι πολλές ασχολίες οδηγούν την οικογένεια σε συγκρούσεις οι οποίες επιφέρουν αναστάτωση και συνήθως είναι πρόσκαιρες και επιφανειακές.

Η επίδραση του χώρου είναι σημαντική. Η τάξη, η συμμετρία, η σωστή επιλογή των κατάλληλων αντικειμένων με την πρώτη ματιά και χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, χωρίς δηλαδή ο εγκέφαλος να είναι πάντα προσηλωμένος στο χώρο, δημιουργούν συναισθήματα τα οποία με τη σειρά τους επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας.

Η κατανόηση, η ενσυναίσθηση και η ψυχραιμία σε συνδυασμό με τη διαχείριση του θυμού, φέρνουν την ηρεμία και τη γαλήνη. Η συνύπαρξη των μελών της οικογένειας κρίνεται από την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των μελών.

Ο διάλογος, η προσεκτική ακρόαση και η ελεύθερη συζήτηση, βοηθούν στην ανάπτυξη των σχέσεων και τη δημιουργία δεσμών αγάπης, συμπάθειας και θαυμασμού.

Η ύλη του χώρου και τα χρώματα αυτής πρέπει να συνδυάζονται με τις επιλογές εκείνες που δημιουργούν ψυχοσύνθεση θετική και γαλήνια.

Τα χρώματα δημιουργούν συναισθήματα και όσο πιο ευχάριστα τόσο καλύτερη ψυχολογία δημιουργούν.

Για τον κάθε άνθρωπο τα χρώματα έχουν τον δικό τους συμβολισμό.

Η επιλογή των χρωμάτων είναι υπόθεση ανταλλαγής απόψεων και συλλογικής συμμετοχής στην επιλογή τους από όλα τα μέρη και μέλη που συνυπάρχουν στην οικογένεια.

Η ευτυχία είναι μια υπόθεση η οποία επηρεάζεται άμεσα από τον χώρο στον οποίο ζούμε.

Σκεφτείτε καλά και αποφασίστε ψύχραιμα με το βλέμμα στο μέλλον και πως αυτές οι επιλογές σας θα μπορέσουν να εκφράσουν τις επόμενες ημέρες και στιγμές σας. Οραματιστείτε και κάντε μια “βόλτα” στο μέλλον σας με τα μάτια της ψυχής σας. Εκεί θα βρείτε εσάς και την οικογένεια σας να περνάτε όμορφες στιγμές γαλήνης και ευτυχίας. παρατηρήστε τα αντικείμενα που έχετε δίπλα σας και επιλέξτε τα τώρα.

Πάντα ευτυχισμένοι – υγιείς και μέσα στον χώρο που ονειρεύεστε.

 

Praxitelis
Better Place – Better Days 

No Comments

Post A Comment